Welkom in ons Rode Huis Zweedse trots

Routebeschrijving in Zweden

Het rijden met dimlicht is in Zweden verplicht. Dit betekent dat er dus ook overdag met de verlichting aan gereden moet worden.

De complete route kunt u makkelijk opzoeken door in het menu op plattegrond te klikken, u komt op de site van Google Maps met gelijk het goede adres, het enige wat u hoeft te doen is uw vertrekpunt in te typen en de route op te vragen.

“Het Rode Huis” Nykropping:Eenmaal in Zweden volgt u de snelweg E4 naar Jonkoping. Vanaf Jonkoping weg 47/48 richting Mariestad aanhouden. Vanaf Mariestad weg 44/64 aanhouden richting Kristinehamn, hier de weg 64 aanhouden richting Filipstad.Na ongeveer 40 km rechts afslaan richting Nykroppa, na 1 km de tweede afslag links nemen, laatste huis aan de linkerkant U bent op uw bestemming.

Let u in alle seizoenen goed op in verband met overstekend wild, het gebeurt vooral in de vroege ochtend en de avond dat er wild over de weg schiet.

Lang niet alle wegen zijn verlicht. Houd u aan de aangegeven snelheid. De Zweden doen dit zeker, u kunt een flinke boete krijgen die u onmiddellijk moet voldoen.

Enkele tips

In de winter.

Winterbanden zijn alleen verplicht voor de Zweden zelf, wij raden u aan deze wel te gebruiken. U heeft er veel profijt van vanwege het niveau verschil van de heuvels en bij regen of sneeuw. Sneeuwkettingen mag u alleen gebruiken als het echt niet anders kan omdat het wegdek ervan stuk gaat en u mag dan niet harder rijden dan 50km/h. De wegen naar onze huizen zijn goed begaanbaar.

De politie kom je niet snel tegen in Zweden. Maar doet u iets wat verboden is b.v. te snel rijden dan zijn de boetes erg hoog. Files komen in Zweden bijna nooit voor.

U heeft een Italiaanse gasnippel nodig om LPG te kunnen tanken in Zweden.

Alcohol

In Zweden geldt een maximum alcoholpromillage van 0,2. Met één biertje bent U hier al gevaarlijk dichtbij of er zelfs overheen. Overtredingen worden zeer zwaar bestraft.

Vreemde verkeersborden

waarschuwingsbord Eland Waarschuwingsbord voor elanden en/of herten. Komt veel voor in het zuiden en midden van Zweden. De provincie Värmland overweegt deze borden te verwijderen. Er verdwijnen elk jaar teveel borden, deze worden meegenomen als souvenir.

bezienswaardigheden Dit bord komt men in Zweden en de overige Scandinavische landen regelmatig tegen. Het geeft aan dat er een bezienswaardigheid te zien is.

Dit bord kun je tegenkomen aan beide zijden op de kleinere wegen. Het geeft een uitwijkplaats aan waar twee, elkaar tegemoedkomende, voertuigen elkaar kunnen passeren. Het bord is natuurlijk extra van belang voor auto's met caravan of andere aanhanger.