Welkom in ons Rode Huis Zweedse trots

Welkom in ons Rode Huis

Aantal slaapkamers 2

Aantal badkamers 1

Minimum aantal personen 1

Maximum aantal personen 5

Huisdieren Toegestaan

Internetaansluiting NIET aanwezig

Gehandicapten voorzieningen NIET voorzien

Dit is een rookvrije woning.

Geschikt voor kinderen


Vlakbij het huis (5 minuten loopafstand) is aan het meer een strandje met een vlonder, vanwaar u kunt zwemmen. Tevens zijn er vismogelijkheden.

U kunt varend de omgeving verkennen en bewonderen.

In het meer liggen ook een aantal eilandjes, wel en niet bewoond.

De omgeving heeft wandel-, langlauf-, ski- en fietsmogelijkheden.

De mensen in het dorp zijn vriendelijk en gastvrij.

Nykroppa is bekend om zijn oude zilvermijn die nu een toeristische bezienswaardigheid is.

De vakantiewoning is gelegen aan de weg naar deze mijn.

In Zweden zijn vele oude mijnen te bezichtigen, echter het gaat dan om oude ijzermijnen of verwerkingsfabriekjes.

Op loopafstand (ca. 10 min.) bevinden zich de supermarkt, een kapsalon en een pizzeria. Op 5 minuten loopafstand treft u een bushalte aan; de bus rijdt om het uur. Het bos bevindt zich op 5 minuten loopafstand.

Nykroppa is gelegen vlakbij een hoofdweg. Als u deze oversteekt komt u bij een houten restaurantje; een heel uniek plekje om even te zitten en te genieten, eventueel met een hapje en een drankje erbij.

Als u weer op de hoofdweg bent komt u na 15 km. het stadje Filipstad en na 30 km. het stadje Kristinehamn tegen. Grotere steden op één uur afstand zijn Örebro en Karlstad.

Filipstad is bekend om de Wasa-fabriek, u wellicht bekend van het knäckebröd. In Filipstad zijn ook mogelijkheden om te bowlen, te zwemmen en te skiën (waterfietsen, kanovaren en midgetgolf bij camping Munkenberg). Verder heeft Filipstad een winkelcentrum, 3 bankinstellingen, eet- en drinkgelegenheden en winkelmogelijkheden.

Aan de rand van de stad, richting Karlstad, bevinden zich 2 grote supermarkten en een winkel waar men ijzerwaren, gereedschappen, vis- en skibenodigdheden verkoopt.

Kristinehamn is een middelgrote stad en groter dan Filipstad. Hier is een grotere verscheidenheid aan winkels, restaurants en vertier.